>A Szabv�ny zenekar honlapja

foteles

Balról jobbra: Szilas Miklós, Kovács Norbert,
Vezér Judit, Wagner-Puskás Péter

 

A zenekar

 

VEZÉR JUDIT

Ének

 

Szilas Miklós

Ének, basszusgitár

 

WAGNER-Puskás Péter

Zongora, keyboard, vokál

 

Kovács Norbert

Dob

 

 

Stílus 

Jazz, pop, üzenet

 

A jazz és a pop építőelemei közt a humor és az énekközpontú hangzás a habarcs. A három hangszer mellett egyenrangú félként, szinte negyedikként működik a három szólamú ének.

 

A dalok mondanivalóját - leegyszerűsítve - az életigenlés és a pozitív látásmód szövi át. A Szabvány így üzen hadat a napjainkban mindent ellepő spleennek, és a szomorkodásra mindenkor jó okot adó  "válságnak".

 

EMAIL: szabvanymusic@gmail.com

 

TÖRTÉNET

Barátság, muzsika

 

2007 nyarán alakult a Szabvány - hivatalosan. Nem hivatalosan már sokkal korábban, hiszen sokszor zenélt már együtt a három alapító - Vezér Judit, Szilas Miklós és Puskás Péter - külön-külön formációkban, több stílusban, de a közös törekvés egy új, egyedi, izgalmas, jazzen alapuló produkció létrehozására ekkorra érett meg. A gyökerek szülővárosunkban, Kaposváron erednek, bár mára mindenki Budapesten él, zenél. Hármasban kezdtünk dalokat írni, előadni. A koncertezés mellett a dalszerzés is fontos, közös tevékenysége lett a zenekarnak.

 

2008 derekán került a csapatba Kovács Norbert dobos, akivel az addigi zongora-ének-szaxofon minimál-hangzást kibővítettük, és a dalokat áthangszerelve a ma hallható formába alakítottuk, ezzel megteremtve a Szabvány igazi hangzásvilágát.

 

FELLÉPÉSEK

Klubok, fesztiválok

 

Elő dalok, élő zenészek - ezért szeretünk koncertezni.

 

Sokszor fordult meg a csapat a Jelenben, majd a Trapézban is, nyáron többször is a városligeti Kertem,a Gozsdu udvar, volt fellépések helyszíne, de jártunk fesztiválszínpadokon is, KaposváronEgerben, valamint egy igazi jazz-klubban - a Liszt Ferenc téri Jazzy Pubban is, amire a Jazzy 2009-ben meghirdetett Jazz dalversenyén nyert különdíj kapcsán nyílt lehetőség.